Om

Daniella Karlén

31 år. Uppvuxen i Sala och bor i Västerås. Kreativ skapare och tänkare. Jag gillar att få människor att skratta och må bra. Tokälskar djur och jag uppskattar att åka ut på landet för att ta del av lugnet då och då. 

Min stora passion i livet är att fotografera. Jag har sedan barnsben varit väldigt kreativt lagd med att rita och måla men det var under 2012 som en god vän presenterade mig för kameran, därefter har intresset för fotografering bara ökat, och idag går det sällan en dag utan att jag håller i kameran eller pillar med mina bilder i Photoshop.

Jag har gått grundkurs i fotografering och Photoshop hos Pia Eriksson på Novalifoto samt assisterat henne under olika fotouppdrag, men är för övrigt självlärd.

Utrustningen som jag ofta tar med mig på fotograferingar är Canon 5d Mark IV, 50mm 1.2 L, 35mm 2.0, 24-70mm 2.8 L.

“Fotografi för mig är inte bara bilder, det är konst”.

> Min stil

Alla fotografer har sin egen stil, och jag måste säga att det var en mäktig känsla när jag väl fann min. I mina verk ser man skarpa bilder med mjuka toner. Jag strävar efter att ta bilder som sticker ut och som får betraktaren att reagera.

Jag trivs bäst av att fotografera i naturligt ljus utomhus, gärna i skogsmiljö, och får jag bestämma så sker fotograferingen under det s.k. Golden hour då solskenet är som mjukast och ger ifrån sig ett guldigt sken – jag fullkomligt älskar det!

> Mina tankar

Det allra viktigaste vid en fotografering är att vi har roligt tillsammans och att du känner dig bekväm och avslappnad i mitt sällskap.

Jag vill inte bara leverera vackra och harmoniska bilder utan jag vill att hela upplevelsen ska vara ett fint och roligt minne.

> Att välja fotograf

Välj en fotograf vars bilder du älskar. Gå igenom olika fotografers portfolio, varje fotograf har sin egen stil så om du älskar fotografens tidigare bilder så kommer du även älska dina bilder.

Välj den fotograf som känns rätt i magen, för enligt mig är det viktigt att man liksom ”klickar”, även på ett personligt plan för att nå bästa möjliga resultat.