Villkor

Bokning
Boka din fotografering via telefon, kontaktformuläret eller mejla till [email protected]

Bokning vid bröllop
I samband vid bokning av bröllopsfotografering betalas en bokningsavgift på 25% av det totala beloppet. Fakturan skickas via mejl. Bokningsavgiften dras sedan av från er slutsumma. Bokningsavgiften återbetalas inte vid avbokning, den betalas endast tillbaka om det finns ett giltigt sjukintyg.

När vi bokat in tid och plats för er fotografering är det bara att invänta dagen då fotograferingen ska ske.

Avtal
Jag skriver alltid avtal innan påbörjad fotografering för er och min trygghet. Där står fullständiga villkor om användningsrätt, fakturavillkor osv.

Urval
Inom 1-2 veckor från fotograferingstillfället får ni tillgång till ett webbgalleri med ert urval av bilder. En lösenordsskyddad länk skickas till den mejladress som uppgetts vid bokning. I detta webbgalleri finner ni de allra bästa bilderna från fotograferingen. Här väljer ni ut vilka bilder ni vill beställa. Dom bilder ni väljer ut slutredigeras enligt min bildstil och levereras i beställt utförande inom två-fyra veckor efter beställning. Bilderna på sidan är endast till för att visa ert urval och får inte laddas ner eller användas. Webbgalleriet finns tillgängligt under 4 veckor.

Bilderna
Bilderna levereras digitalt och färdigbearbetade i högupplöst JPEG-format som gör det möjligt för dig som kund att själv framkalla/kopiera bilder helt fritt upp till 30×40 cm. Jag arkiverar bilderna från fotograferingen i 12 månader, därefter kan bilderna raderas.

Leverans / betalning
Bilderna levereras normalt inom två till fyra veckor efter att urvalet gjorts. Bilderna laddas ned via samma konto som använts vid urval eller skickas med posten på ett USB-minne (vid köp av fler än 20 st bilder). Fakturan skickas via mejl, normalt inom en vecka från fotograferingstillfället. Betalning sker mot faktura med 10 dagars betalningsvillkor. Observera att i vissa fall kan mejl automatiskt hamna i skräppost så glöm inte att kika där om ni inte finner fakturan i inkorgen.

Bildanvändning
Avtalet ger er rätt att använda bilder för personligt bruk. Bilderna får användas fritt på sociala medier endast så länge som Fotograf Daniella Karlén alternativt daniellakarlen.se anges som källa. Bilderna får inte redigeras eller ändras. Bilderna får ej användas för redaktionella eller kommersiella ändamål om detta inte är överenskommet.

Reproducering, modifiering, redigering, förvanskning av bilderna får inte utföras utan fotografens (Fotograf Daniella Karlén) tillstånd (detta gäller även filter på Facebook och Instagram). Undantag gällande bilderna som profil- eller omslagsbild på Facebook, då beskärs bilderna och det är inga problem.

Vid publicering på sociala medier är jag väldigt tacksam till att ni anger:

”Fotograf Daniella Karlén” eller ”Danniekarleno Foto”, alternativt www.daniellakarlen.se.

Eller tagga mig på sociala medier:

Instagram: @danniekarleno

Facebook: @danniekarlenofoto

Fotografen (Fotograf Daniella Karlén) får använda och publicera framställt material i egen verksamhet.

Två fotografer
I bröllopspaketen halvdag och heldag kan man välja att ha två fotografer på bröllopsdagen (se information om bröllopsfotografering). Att välja två fotografer betyder fler intressanta vinklar från er oförglömliga dag. Exempelvis medans jag fotograferar brudparet så åker fotograf nr.2 till festlokalen och fotograferar inredning och andra viktiga detaljer, på så vis får ni som kund större variation på kortare tid än vad ni hade fått med en fotograf. Oavsett hur ni väljer så är jag övertygad om att ni blir nöjda! Vid val extra fotograf levereras ca. 20 st bilder/timme. Pris: fr.6,000 kr.

Väder
Vid utomhusfotograferingar är jag beroende av vädret och bra ljus. Vid utomhusfotografering förbehåller jag mig rätten vid (ös)regn att med kort varsel flytta vår fotografering till en dag med bättre förutsättningar. Bröllop eller andra event som inte går att flytta, så har jag alltid en plan B, exempelvis förbestämd plats inomhus och fortsätta fotograferingen där.

Priser
Priser på hemsidan anges för privatpersoner och inkluderar moms. De priser som gäller är de priser som ligger ute på hemsidan vid bokningstillfället.

Reseersättning
Reseersättning ingår för fotograferingar inom Västmanlands län (gäller fotopaket), övriga platser 45 kr/mil.

Ångerrätt
Som privatperson omfattas din bokning av distansavtalslagens bestämmelser. Den ger dig rätt att ångra din bokning i upp till 14 dagar från din beställning. Detta gäller dock efter förutsättningen att utförandet av beställd tjänst inte har påbörjats. För tjänst som har utförts gäller ingen ångerrätt eftersom fotograferingen sker efter ert önskemål, och resultatet kommer att bära er personliga prägel.

Avbokning
Vid avbokning senare än 24 timmar före fotografering debiteras en avgift på 500:- med undantag för sjukdom/sjukhusvistelse. Vid sjukdom så bokar vi en ny tid, men tänk gärna på att höra av dig i god tid före fotograferingstillfället.

Om skador uppkommer på min utrustning eller vid sjukdom så förbehåller jag mig rätten att avboka med kort varsel. Vid speciella tillfällen som bröllop eller andra event som inte går att flytta, så gör jag allt för att ordna en likvärdig ersättare eller tillfällig utrustning.

Anmärkning
Anmärkning om fel ska göras inom 3 arbetsdagar från leverans, därefter anses bilderna godkända.


Genom att boka mig som fotograf godkänner ni ovanstående villkor.