information & priser

Bröllopsfotografering

Naturligt, avslappnat och med äkta kärlek, det är så jag vill berätta er historia.

Bröllopsfotografering

Så funkar det hos mig

Här får ni en inblick i processen, från bokning till leveransen av era bilder.

processen

1. Skicka en förfrågan

Kul att ni gillar det ni ser! Börja med att fyll i kontaktformuläret nedan, så utförligt som möjligt för att se om jag är ledig på ert datum. Det är viktigt för mig att personkemin mellan er som brudpar och mig som fotograf stämmer överens och att jag är rätt fotograf för er. Jag svarar gärna på frågor och hjälper er att komma fram till vilket paket som passar er bäst utifrån ert schema osv, om inget paket passar er så hjälper jag till och skräddarsyr ett åt er.

2. BOKA MIG!

Är jag tillgänglig på ert datum och att det ”klickar” mellan mig som fotograf och er som brudpar går vi vidare till bokning! Det går ej att preliminär boka, utan det är först till kvarn som gäller. För att boka betalar ni in en bokningsavgift på 25% av det totala beloppet och vi skriver avtal på vad vi kommit överens om. Detta som en trygghet för bägge parter, att ni har valt mig som fotograf och att ert datum är låst i min kalender. När detta är färdigt är allt bokat och klart! Nu återstår en lång väntan och för er massor med planering inför den stora dagen.

3. MÖTE OCH PLANERING

Ca 1 månad till 1 vecka innan bröllopsdagen är det dags för ett planeringsmöte, då har förmodligen alla tider fallit på plats inför bröllopsdagen. Antingen hörs vi via skype/telefon eller om ni har vägarna förbi Västerås så träffar jag gärna er över en fika! Här vill jag veta mer om er och era tankar/önskemål samt går igenom bröllopsdagen detaljerat.

Har ni möjlighet att ses personligen i Västerås så ingår även provfotografering, detta för att bli lite varma i kläderna och bekanta oss inför den stora dagen.

Givetvis får ni maila eller ringa om det dyker upp fler frågor eller bara vill bolla idéer med mig generellt gällande bröllopet.

4. ER BRÖLLOPSDAG

Nu är det äntligen dags! En noggrann planering av er dag har gjorts och ni kan känna er helt trygga med att överlämna fotograferingen åt mig! Jag jobbar diskret, närvarande och med hög tolerans, empati och tålamod.

Vid val av två fotografer så delar vi upp oss för att fånga fantastiska ögonblick i olika vinklar. Redan under förberedelserna på morgonen startar jag hos bruden och fotograf nr 2 hos brudgummen, därefter följer vi er och fångar allt minnesvärda under dagen som ni då är mitt uppe i.

5. ERA BILDER / MIN ARBETSPROCESS

Medan ni njuter av de härliga minnen ni har från dagen, kanske till och med åker iväg på er bröllopsresa, sätter mitt arbete framför datorn igång! Först sorterar jag bort oskarpa bilder/dubbletter, sedan genomgår bilderna en grundläggande redigering. Därefter skickar jag en lösenordsskyddad länk, där ni får tillgång till ett webbgalleri med ert urval av bilder. Där väljer ni ut vilka bilder ni vill ha, dessa bilder kommer jag att jobba vidare med. Ni får tillgång till detta webbgalleri 1-2 veckor från fotograferingstillfället.

När ni har valt ut era bilder och när fakturan med det resterande beloppet är betald så levereras era bilder på ett USB-minne via posten tillsammans med en gåva från mig till er som ett tack för att ni har valt mig som fotograf.

Prislista 2019

Bröllopsfotografering

Fri reseersättning

Fri reseersättning gäller fotograferingar inom Västmanlands län. Övriga platser 45 kr/mil.

Info

Detaljer om tillval och priser

Fotografering och övertid/extra timmar

Fotografering 60 minuter
(bilder köps separat enligt aktuell prislista efter fotograferingen). Se tillval.

Fri reseersättning ingår inom Västerås kommun. Övriga platser 45 kr/mil.

PRIS: 1200 :-

ÖVERTID: 
1500 :-/timme

Tillval - Fotobok

Fotoalbum – 21 x 21,30 cm – 10 uppslag
Linneomslag
Fotoboken har som standard 20 st sidor (vänster+högersida = ett uppslag)

PRIS: 1750 :-

TILLVAL - Digitala bilder

Digitala bilder för egen framkallning upp till 30x40cm

Pris per bild: 250 :-

BILDPAKET:
10 st: 1500 :-
25 st: 3000 :-

Digitala bilder för egen framkallning upp till 70x100cm
Pris per bild: 450 :-/st

Alla digitala bilder levereras även i webbstorlek 1024px som används för visning på webben.

bra att veta

Övrig information

Två fotografer

Bröllopspaketen halvdag och heldag kan man välja att ha två fotografer på bröllopsdagen. Att välja två fotografer betyder fler intressanta vinklar från er oförglömliga dag. Oavsett hur ni väljer så är jag övertygad om att ni blir nöjda! 

Vid val extra fotograf levereras ca. 20 st bilder/timme.

PRIS: fr. 6,000 kr

Provfotografering & planeringsmöte

Jag erbjuder alla mina brudpar en provfotografering utan extra kostnad i samband med planeringsmötet, mot att detta sker i Västerås. Brudparet får de 4 bästa bilderna från provfotograferingen som levereras tillsammmans med bröllopsbilderna. 

Jag kan verkligen rekommendera detta då jag personligen tycker att provfotograferingarna är superbra sätt att bekanta sig på, och dessutom blir man lite varm i kläderna inför bröllopsdagens fotografering.

Bilder & fotobok

De bilder som ingår i paketen leveras digitalt i högupplöst format för egen framkallning upp till 30 x 40 cm, samt i webbformat för publicering på internet.

Fotobok med linneómslag, 10 uppslag. (fotoboken har som standard 20 st sidor, dvs. 10 uppslag. Vänster + högersida = ett uppslag). Mått: 21 x 21,5 cm.